Lad os sammen lave nye cykelfællesskaber

Vi ønsker at fremme cyklismen på Amager, da det er gavnligt for miljøet og skaber et levende byrum hvor folk mødes. Derfor sætter vi i år fokus på at lære både voksne og børn hvordan man kan vedligeholde sin cykel og få en god cykeltur. 

I København er der omkring 678.000 cykler, men det er langt fra alle der har en cykel, som ved hvordan de kan vedligholde den. Cykler der ikke er vedligeholdt er dårlige at cykle på og kan gå i stykker fra den ene dag til den anden - hvilket fører til at man tager bilen eller offentlig transport i stedet for. Sammen med cykelforeningen Bicycle Innovation Lab byder vi på en række workshops og aktiviteter, som er med til at gøre dig dus med din cykel. Sammen kan vi skabe sjove oplevelser og mindske mængden af forladte og ødelagte cykler i gårde og gader i København.

Når du vælger cyklen frem for bilen er du ikke blot med til at reducere CO2-belastningen, du bidrager samtidig til at skabe et trafikalt mere sikkert nærmiljø og til at mindske luftforureningen. Udbyttet ved cyklisme er mangfoldigt og tæller udover en miljømæssig gevinst også glæde ved motion, nye oplevelser, samt praktisk og lærerig erfaring med cykelvedligeholdelse.

Læs om vores forskellige cykelprojekter, happenings og nyheder her på siden. 

Fælles cykelværksted på Amager

I 2017 åbner der et cykelværksted i Bicycle Innovation Lab, hvor folk på Amager har mulighed for at vedligeholde og reparere deres cykler i fællesskab. I samarbejde med foreningen og frivillige vil vi i løbet af året afholde workshops om vedligehold og reparation af cykler for både børn, unge og voksne.

Hos Bicycle Innovation Lab er det også muligt at prøve anderledes cykeltyper som liggecykler, elcykler, ladcykler, foldecykler og kabinecykler.

Du kan læse mere om hvordan du kan tage del i Bicycle Innovation lab på www.bicycleinnovationlab.dk

Cykelpitstop

- et kærligt morgenkram til Amagers cykelpendlere!


Miljøpunkt Amager har siden 2010 fejret Amagers cykelpendlere med et årligt cykelpitstop, hvor morgencyklisterne bliver forkælet med en kop kaffe og et hurtigt cykeltjek. Vi benytter samtidig cykelpitstoppet til at få en snak med cyklisterne om deres cykeldagligdag og får på den måde inspiration til vores fremadrettede arbejde med at fremme cyklisme på Amager og i København. 
Miljøpunkt Amager uddeler gratis kaffe og cykeltjek til ama'rkanske cykelpendlere
Vi afholder selvfølgelig også cykelpitstop i år.
Følg med her på hjemmesiden eller på vores facebookside for at få at vide hvor og hvornår vi afholder næste cykelpistop! 

Lån en ladcykel 

eller el-bullitt


Skal du flytte, på en sommerudflugt eller på romantisk date? Så stiller vi en ladcykel til rådighed ganske gratis.

Praktisk
3-hjulet ladcykel: 500 kr. kontant i depositum + medbring dine egne cykellygter.

El-bullitt: 500 kr. kontant i depositum + kopi af billed-ID + medbring dine egne cykellygter. 

Book via tlf eller kom forbi vores kontor. 
Adresse: 
Miljøpunkt Amager
Jemtelandsgade 3, 4. sal
2300 København S
Tlf.: 82325810
E-mail: post@miljopunkt-amager.dk
________________________________

Info:
Vil du være med eller vide mere om vores cykelindsats, kan du kontakte os på post@miljopunkt-amager.dk eller tlf. 82 32 58 10.

Læs mere om cyklisme

Workshop i Bicycle Innovation Lab

Publiseret d.: 13/02/2017 - 13:02
Miljøpunkt Amager og Bicycle Innovation Lab vil i de kommende måneder afholde en række forskellige workshops om reparation, vedligehold og nybyg af din cykel. 
Arrangementerne foregår i containerne hos Bicycle Innovation Lab bagved Prismen på Holmbladsgade 71. 
Første workshop finder sted d. 4. februar.
Tilmeld til her: mail@biycleinnovationlab.dk

Læs mere om arrangementet her.
 

Byen På Hjul 

Publiseret d.: 13/02/2017 - 11:51
I løbet af foråret vil der hos Bicyle Innovation Lab blive afholdt en række workshops og debatarrangementer, som sætter fokus på trængsel i Københavns trafik.  Tag med og få blandt andet mere afvide om, hvilke problematikker vi står overfor i fremtiden, når det kommer til fremkommelighed, forurening og støj. Der vil også blive sat fokus på, hvordan vi kan mindske disse udfordringer og specielt hvordan cyklen kan blive den helt store problemløser. 

Du kan læse mere om arrangementerne her.

Spørgeskema: Nye tiltag i Cykelbiblioteket

Publiseret d.: 26/10/2016 - 13:13
Amager har sit eget cykelbibliotek, hvor du kan låne alternative cykeltyper. Vi vil også gerne bruge Cykelbiblioteket til andre ting som fx et åbent værksted hvor du kan lave din cykel samt workshops hvor du kan lære at vedligeholde og reparere din cykel.

Vi har lavet et meget kort spørgeskema for at få dine input til vores nye ideer.

Lån elcykler på Amager

Publiseret d.: 09/03/2015 - 17:43

Vend modvinden til medvind med en cykel med elmotor. Lån gratis el-ladcykler hos Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager eller bliv medlem af Bicycle Innovation lab og afprøv forskellige typer af elcykler både med og uden lad.

Cykelbiblioteket er åbent igen

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:08
Nu kan du igen låne cykler fra Bicycle Innovation Labs cykelbibliotek på Prags boulevard. 
 
Udlån af cykler vil fremover være på ugebasis fra torsdag til torsdag og finde sted i tidsrummet 17.00 – 18.00. Aflevering af cykler skal derimod ske i tidsrummet 16.00-17.00. Et medlemskab af Bicycle Innovation Lab koster 300 kr. om året.

Cykelpendlere forkæles til cykelpitstop 2014

Publiseret d.: 13/08/2014 - 11:51
Igen i år kan du holde ind til vores cykelpitstop, når vi stiller op med cykelmekaniker og kaffevogn til de tidlige cyklister.
Du finder os fredag d. 29. august fra 7.00-10 .00 på Christmas Møllers Plads lørdag d. 30. august fra 9.00 – 12.00 og ved Islands Brygge Metrostation.