Grønne netværk og godt naboskab

I de grønne netværk vil vi arbejde med miljø, bæredygtighed og klima ud fra jeres ønsker og behov. Et netværk er stærkest når deltagerne selv tager ansvar og er med til at drive udviklingen. Vi har gode erfaringer fra tidligere netværksdannelser og arbejde med beboergrupper. Dem kan vi bruge til at starte og facilitere grønne netværk for gader, gårde eller hele karréer.

Vi i Miljøpunkt Amager arbejder aktivt for en grønnere og mere miljøvenlig bydel og der er mange på Amager der gerne vil være mere med. Med ekstra fokus på netværksdannelse vil vi hjælpe Amagers beboere og boligforeninger med det helt nære miljøarbejde. Vi vil tage fat hvor borgerne kan se behovet i deres egen gade. Miljøpunkt Amager har kontakterne og ekspertisen og vi kan hjælpe på stort set hvilket som helst miljørelateret område.

Det er jer der driver værket
Det er vigtigt at understrege at netværkerne skal være netop det, et netværk. Vi kan bidrage med viden og idéer men i sidste ende skal det være jeres ønske om at gøre en forskel og en indsats i lokalområdet, der skal drive netværket. 

Få hjælp til netværket 
Miljøpunkt Amager arbejder aktivt med at støtte op om allerede eksisterende netværk og hjælper direkte med opstarten af nye netværk der hvor borgerne selv ser et behov. Vi ser gerne at alle gader, gårde og kvarter på Amager går sammen i lokale netværk for på den måde at tage ejerskab og ansvar overfor der hvor de bor.

Skriv til os hvis du og dine naboer gerne vil have hjælp til at gøre en forskel eller hvis I allerede er i gang, men blot mangler lidt inspiration.

Hvis du vil vide mere 
om grønne netværk

Kontakt os, hvis du, din boligforening, du og dine naboer eller din gade ønsker at skabe jeres eget netværk. 

Vi vil så i fællesskab finde ud af at tage kontakt til de relevante aktører i netop dit lokalområde og finde ud af hvilke emner I ønsker at arbejde med. 

Tlf: 82 32 58 10
Mail: post@miljopunkt-amager.dk

Læs de seneste nyheder om 'Grønne netværk'

- se tidligere nyheder under 'Arkiv'

Ville du opgive toiletpapir for at redde verden?

Publiseret d.: 21/11/2016 - 11:45
Tag med os og Filmklubben Nicholson i biffen og se dokumentaren 'No Impact Man'. Beavan familien fra Manhattan forsøger at leve et år uden at gøre skade på miljøet - og det kræver sine ofre, men giver også gevinster. Det er gratis og foregår i Kvarterhuset den 8. december kl. 19-21. Webmagasinet Sustain Daily holder også oplæg om at leve miljøvenligt i hverdagen.

Dokumentar: "I Morgen" (Demain)

Publiseret d.: 26/10/2016 - 13:17
Kunne du godt bruge lidt optimisme i forhold til klimaet?
Sustain Daily og Miljøpunkt Amager inviterer til visning af dokumentarfilmen “I Morgen” (Demain), som kun kortvarigt har været vist i de danske biografer - og som hylder håbet, viljen og kampen for en grønnere verden. 
Dokumentaren vises i Kvarterhuset den 21/11 kl. 19. Billetpris: 30 kr.

Vær med i Miljøpunkt Amagers filmklub

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:22
Miljøpunkt Amager invitere til filmklub de sidste tre måneder af 2016. De tre film vi viser er:
The True Cost, "Demain (i morgen) " og "No Impact Man". Alle tre film vises på Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3. 

Klik på linket for at se mere om de enkelte film og de tidspunkter vi viser dem.  

Kom og få inspiration til en mere bæredygtig tilværelse og en god oplevelse!

Den Nye Amagermad er fundet

Publiseret d.: 19/10/2016 - 10:44
Efter en tæt konkurrence er den Ny Amagermad fundet. Øens Spisested har lavet en mad, der er tværkulturel, bæredygtig og som, ikke mindst, smager godt. Læs her om, hvad den nye Amagermad består af og hvad tankerne er bag Amagermaden.

Æbledag på Trafiklegepladsen

Publiseret d.: 31/08/2016 - 16:16
Kom til Æbledag på Trafiklegepladsen den 17. september kl. 13-16. Tag dine æbler med og pres dem til most, bag en æblekage og deltag i konkurrencen om et æbletræ eller kom og smag og hør om forskellige æblesorter. 

Vil du give en hjælpende hånd eller har du æbler du vil dele ud af, så send en mail til lise@miljopunkt-amager.dk. 

Foto: Oliver Hallmann, Creative Commons licens.

Lørdag på musiktorvet - den nye Amargermad

Publiseret d.: 04/08/2016 - 12:18
Den nye og bæredygtige Amagermad skal kåres. Lokale bidragsydere er kommet med deres bud på en sund, lokal og bæredygtig Amagermad.

Vinderen kåres lørdag d. 10/9 til Lørdag på Musiktorvet, hvor der vil være dommerpanel og smagsprøver.
Foto: Lise Falck

Det grønne boligforeningsnetværk på Amager

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:03
Amagers grønneste boligforeninger holdt netværksmøde d. 29.10 hos A/B Lykkehøj. Emnet var denne gang beboerengagement og efter et oplæg ved A/B Lykkehøjs formand blev de forskellige medlemsforeningers erfaringer med at få beboere til at deltage i arrangementer diskuteret. 

Ungarnsgade fejrer 1 års fødselsdag med loppemarked

Publiseret d.: 15/08/2014 - 14:07
Gadeforeningen i Ungarnsgade har nu i over et år arbejdet på at skabe en grønnere og mere miljøvenlig gade. 
D. 7. september inviterer de til loppe- og byttemarked for at fejre begivenheden.