Miljøambassadører 

God miljøhåndtering starter i hjemmet og med de dagligdags gøremål. Det kan f.eks. være ved at spare på vandet, få styr på dit elforbrug og meget andet.


Selvom der i Danmark er en vis tradition for at lære om dagligdags miljø- og ressourcehensyn, er der et behov for at dele denne viden med personer der ikke er vokset op i Danmark og som måske har behov for, at miljøformidling sker på deres eget modersmål.
 

Miljøpunkt Amager har derfor sat sig for at mobilisere de lokale etniske ressourcer. Dette sker gennem uddannelsen af kvindelige miljøambassadører. Efter et 12-ugers kursus hos Miljøpunkt Amager vil de kunne gå foran i udviklingen af Amager som en mere miljøvenlig bydel, ved at videreformidle deres miljøviden i deres boligforeninger og personlige netværk.
 
Miljøpunkt Amager har siden efteråret 2005 uddannet 180 kvindelige miljøambassadører fordelt på 18 nationaliteter. Miljøambassadørerne står klar med gode råd til, hvad du selv kan gøre for at leve mere miljørigtigt i din hverdag.  
Litteratur om projektet

Se en kursusplan for miljøambassadør-uddannelsen.
Tlf: 82 32 58 11 
Mail: hodan@miljopunkt-amager.dk  

Læs de seneste nyheder om 'Miljøambassadørerne'

- se tidligere nyheder under 'Arkiv'

Er du en jule-miljøhelt?

Publiseret d.: 21/11/2016 - 17:28
... ellers kan du blive det til Juledag i Kvarterhuset den 26. november. Hele huset fyldes med juleløjer og vi inviterer alle børn til at komme og prøve vores julekalender og teste deres viden om, hvordan vi får en lidt mere miljøvenlig jul. Der er sjove aktiviteter og en lille præmie til deltagerne. Det er gratis at deltage.

Tips til at undgå madspild

Publiseret d.: 21/11/2016 - 17:28
I samarbejde med Multikulturel Kvindeklub og Syværkstedet under Amagerbro Helhedsplan er vi i gang med en række workshops om madspild. 
Læs mere om forløbet og få fire tips til hvordan du kan minimere madspild. 

Dialog og madlavning til at bekæmpe madspild 

Publiseret d.: 26/10/2016 - 13:09
Hvert år ryger tons og tons af mad ud i skraldespanden. Der er brug for mere viden og ændringer i holdninger og vaner. Sammen med miljøambassadørerne afholder Miljøpunkt Amager en række formidlingsaktiviteter om madspild. 

Igennem dialog og madlavning vil deltagerne få kendskab til forskellige problemstillinger og handlemuligheder. Du kan også få besøg af miljøambassadørerne og få inspiration til, hvordan du kan minimere madspild og ressourceforbrug i hjemmet. 

For mere information kontakt Hodan Osman på hodan@miljopunkt-amager.dk.

Byt til nyt på Amagers hyggeligste byttemarked

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:13
Byttemarked på Peder Lykke Skolen er efterhånden en fast tradition. D. 30. oktober er det femte år i træk, hvor vi sætter fokus på genbrug og hvor mere end 1 ton brugbare ting og sager skifter ejermand til gavn for alle og miljøet. 

Så kig forbi og giv hvad du har - tag hvad du kan bruge.


Billeder fra kurset 'Mad med omtanke'

Publiseret d.: 26/05/2015 - 13:52
Se et billedgalleri med fotos fra miljøambassadørkurset 'Mad med omtanke'. Deltagerne lærer om madspild, kemikalier i mad og kompostering – og skal til slut fortælle det videre til andre, så den nye viden kan nå bredere ud.

Kursus: Mad med omtanke

Publiseret d.: 10/04/2015 - 16:11
Bliv miljøambassadør i madspild, kemikalier i mad og kompostering – og fortæl det videre til andre. Deltag i et gratis kursus med fokus på, hvordan du i din husholdning og din egen hverdag kan bruge ressourcerne bedre - til gevinst for miljøet og for din egen privatøkonomi. 

Minikursus om mad og miljø 

Publiseret d.: 17/11/2014 - 13:35

D. 8. november startede et minikursus for miljøambassadører og andre interesserede. Her lærer deltagerne  om, hvordan vores mad og miljø hænger sammen og hvordan vi kan mindske vores påvirkning på miljøet. 


Få gratis energigennemgang

Publiseret d.: 20/10/2014 - 11:23
Miljøambassadørerne er i fuld gang med at udføre homeparties hos naboer og andre interesserede. 
Sammen med to vejledere fra Københavns Miljø- og Energikontor gennemgår de den lejlighed, hvor arrangementet afholdes, og giver konkrete tips til, hvordan man kan spare på el, vand og varme i boligen. Miljøambassadørene uddeler LED-pærer sponseret af IKEA og vandsparesæt og timeglas fra HOFOR.