Nyheder

Læs ældre nyheder under 'Arkiv' 

Workshop: Det spirende forår! 

Publiseret d.: 23/02/2017 - 14:41
Kompostbudene og Miljøpunkt Amager inviterer til aktiv workshop for børn og voksne, hvor man får fingrene i mulden. Kom og arbejd med frø, jord, regnorme, kompost og blive klogere på grønne kredsløb og produktion af eget jord.
Arrangementet er gratis og vil finde sted d. 4. marts 2017.

Vær med til at forme Sundby

Publiseret d.: 23/02/2017 - 14:24
Amager har fået en ny områdefornyelse med fokus på bl.a. bynatur og byliv. Områdefornyelsen Sundby inviterer alle, der bor, arbejder eller færdes i området til bidrage til udvikling af bydelen. Miljøpunkt Amager vil selvfølgelig gerne være med og det kan du også. 
Se kort over Sundbyområdet her.

Lån en lånehave

Publiseret d.: 23/02/2017 - 14:01
Hos Miljøpunkt Amager bliver det snart en mulighed at låne en Lånehave. Miljøpunkt Amager er i øjeblikket i fuld gang med at få bygget de første plantekasser i samarbejde med TagTomat, der skal bruges til Lånehaver. Lånehaver bliver et til tilbud til caféer/ restauranter på Amager. Lyder det som noget du er interesseret i? Så klik på linket for at læse mere.  

Ville du opgive toiletpapir for at redde verden?

Publiseret d.: 21/11/2016 - 17:41
Tag med os og Filmklubben Nicholson i biffen og se dokumentaren 'No Impact Man'. Beavan familien fra Manhattan forsøger at leve et år uden at gøre skade på miljøet - og det kræver sine ofre, men giver også gevinster. Det er gratis og foregår i Kvarterhuset den 8. december kl. 19-21. 
Webmagasinet Sustain Daily holder også oplæg om at leve miljøvenligt i hverdagen.

Folkemøde om Amager Fælled Kvarter 

Publiseret d.: 21/11/2016 - 17:40
Skal der bygges boliger på Amager Fælled? Det spørgsmål bliver taget op på et åbent folkemøde onsdag den 30. november kl. 19-21 på Skolen på Islands Brygge (idrætssalen), Artillerivej 57, 2300 København.

Det er Amager Vest Lokaludvalg, Danmarks Naturfredningsforening København, Amager Fælleds Venner, Dansk Botanisk Forening, NOAH, Børn i Byen, Islands Brygges Lokalråd, Dansk Ornitologisk Forening – København, Sundby Lokalråd og Miljøpunkt Amager der står bag arrangementet. 

Er du en jule-miljøhelt? 

Publiseret d.: 21/11/2016 - 10:58
... ellers kan du blive det til Juledag i Kvarterhuset den 26. november. Hele huset fyldes med juleløjer og vi inviterer alle børn til at komme og prøve vores julekalender og teste deres viden om, hvordan vi får en lidt mere miljøvenlig jul. Der er sjove aktiviteter og en lille præmie til deltagerne. Det er gratis at deltage.

Vil du have et partnerskabstræ? 

Publiseret d.: 21/11/2016 - 10:10
Da Københavns Kommune gerne vil inddrage borgerne i at skabe en grønnere by, kan du søge om et partnerskabstræ. Partnerskabstræet planter du selv og passer men kommunen betaler for omkostningnerne. Der vil over de næste 2 år foræres træer til københavnerne for 1,4 mio. kr. 
Læs mere på linket og find ud af hvordan du søger om et partnerskabstræ.  

Fem tips til en mere miljøvenlig jul

Publiseret d.: 21/11/2016 - 10:04
Når vi samles i julen er der ofte fokus på, at der skal være nok af det hele. Både af glæde såvel som mad og gaver, men hvordan balancerer man det med at tage hensyn til miljøet? Få fem tips til, hvordan du kan være med til at tage hånd om miljø, klima og natur i juletiden.

Ny projektmedarbejder i Miljøpunkt Amager

Publiseret d.: 21/11/2016 - 10:02
Maja er nyligt ansat på kontoret, hvor hun kommer til at arbejde med Grøn Bydel, Klimatilpasning, Amager Frugtlaug og Affaldsforebyggelse og genbrug.

Ny studentermedhjælper i Miljøpunkt Amager

Publiseret d.: 21/11/2016 - 09:53
Jeppe er ansat som studentermedhjælper frem til 1. februar, hvor han kommer til at arbejde med kommunikation.

Opstart af blomstrende by

Publiseret d.: 26/10/2016 - 13:01
Vil du gerne adoptere et bed i dit lokalområde?
Blomstrende By er et projekt, der er ved at starte op på Amager, hvor borgerne kan være med til at skabe en smukkere og grønnere Amager ved at adoptere et vejbed, så blomster og hjælpe med pasning. Læs mere om på opstartsevent  og lær mere om projektet her.

Dokumentar: "I Morgen" (Demain)

Publiseret d.: 26/10/2016 - 12:49
Kunne du godt bruge lidt optimisme i forhold til klimaet?
Sustain Daily og Miljøpunkt Amager inviterer til visning af dokumentarfilmen “I Morgen” (Demain), som kun kortvarigt har været vist i de danske biografer - og som hylder håbet, viljen og kampen for en grønnere verden. 
Dokumentaren vises i Kvarterhuset den 21/11 kl. 19. Billetpris: 30 kr.

Spørgeskema: Nye tiltag i Cykelbiblioteket

Publiseret d.: 26/10/2016 - 12:41
Amager har sit eget cykelbibliotek, hvor du kan låne alternative cykeltyper. Vi vil også gerne bruge Cykelbiblioteket til andre ting som fx et åbent værksted hvor du kan lave din cykel samt workshops hvor du kan lære at vedligeholde og reparere din cykel.
Vi har lavet et meget kort spørgeskema for at få dine input til vores nye ideer.

Dialog og madlavning til at bekæmpe madspild

Publiseret d.: 26/10/2016 - 12:00
Hvert år ryger tons og tons af mad ud i skraldespanden. Der er brug for mere viden og ændringer i holdninger og vaner. Sammen med miljøambassadørerne afholder Miljøpunkt Amager en række formidlingsaktiviteter om madspild. 

Igennem dialog og madlavning vil deltagerne få kendskab til forskellige problemstillinger og handlemuligheder. Du kan også få besøg af miljøambassadørerne og få inspiration til, hvordan du kan minimere madspild og ressourceforbrug i hjemmet. 

For mere information kontakt Hodan Osman på hodan@miljopunkt-amager.dk.

Vær med i Miljøpunkt Amagers filmklub

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:41
Miljøpunkt Amager invitere til filmklub de sidste tre måneder af 2016. De tre film vi viser er:
The True Cost, "Demain (i morgen) " og "No Impact Man". Alle tre film vises på Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3. 

Klik på linket for at se mere om de enkelte film og de tidspunkter vi viser dem.  

Kom og få inspiration til en mere bæredygtig tilværelse og en god oplevelse!

Byt til nyt på Amagers hyggeligste byttemarked

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:39
Byttemarked på Peder Lykke Skolen er efterhånden en fast tradition. D. 30. oktober er det femte år i træk, hvor vi sætter fokus på genbrug og hvor mere end 1 ton brugbare ting og sager skifter ejermand til gavn for alle og miljøet. 

Så kig forbi og giv hvad du har - tag hvad du kan bruge.

Blomstrende By opstart på Amager

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:36
På Park(ing) Dag d. 16. september har Miljøpunkt Amager og Amager Øst Lokaludvalg omdannet nogle parkeringspladser på Holmbladsgade til en skøn grøn oase. Det var bl.a. startskuddet på projektet Blomstrende By, hvor borgerne kan være med til at skabe en smukkere og grønnere Amager ved at adoptere et vejbed, så blomster og hjælpe med pasning. Hør mere på opstartsmøde i slutning af oktober.

Hold øje med vores hjemmeside og facebook for mere info.

Ny skolehave på Islands Brygge

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:34
Noget er i gære i det grønne område over for Kigkurren på Islands Brygge. Lokale kræfter arbejder for at etablere en Skolehave på Islands Brygge. Projektet har lokal og kommunal opbakning og er nu i gang med fundraising.
Bliv støttemedlem i Foreningen Skolehaven Islands Brygge og følg med i arbejdet med etableringen af skolehaven

Den dag Isafjordsgade blev grøn

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:32
D. 16 september lavede Miljøpunkt Amager og Islands Brygges Lokalråd en del af Isafjordsgade om til en grøn byoase! Nu arbejders der på at gøre forslaget til et permanent grønt byrum. 
Læs mere om Park(ing) Day og de fremtidige planer her.

Den ny Amagermad er fundet

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:30
Efter en tæt konkurrence er den Ny Amagermad fundet. Øens Spisested har lavet en mad, der er tværkulturel, bæredygtig og som, ikke mindst, smager godt. Læs her om, hvad den nye Amagermad består af og hvad tankerne er bag Amagermaden.

Foto: Anders Bentzon

Billeder fra Naturens Dag

Publiseret d.: 19/10/2016 - 11:27
Naturens dag blev afholdt på Amager Fælled, hvor Miljøpunkt Amager og vores samarbejdspartnere inviterede til en dag i naturens navn. Se billeder fra dagen, hvor børn og voksne kunne nyde naturen og det gode vejr med workshops, samvær og dejlig mad!

Læs nyhedsbrevet for september måned

Publiseret d.: 22/09/2016 - 13:01
Læs om amagermadder, naturens dag og alle de andre ting du kan være med til i september.

Lær at lave en regnhave

Publiseret d.: 31/08/2016 - 16:09
Kom til workshop om regnhaver den 5. oktober kl. 19-21 i Verdensrummet, 1. sal i Kvarterhuset. Vi har inviteret Erling Holm, der i 40 år har arbejdet med vand. Han deler ud af sin store viden om, hvordan haven kan indrettes til at bruge regnvandet på en god måde. 

I første del fortæller Holm om regnbede og andre løsninger til haven eller gården og i anden del kan du få gode råd til indretningen af din have. Hvis du har lyst, så medbring en skitse med mål for din grund.

Arrangeret af Planteklubben på Amager og Miljøpunkt Amager. Tilmelding pr. mail til lise@miljopunkt-amager.dk

Frivillig Fredag på Amagerbro Torv

Publiseret d.: 31/08/2016 - 16:02
Vær med til at hylde de frivillige på Amager til Frivillig Fredag den 30. september kl. 14-18 på Amagerbro Torv.  De mange foreninger byder på sjove aktiviteter og info. Vi deltager også og fortæller om nogle af de miljøprojekter du kan tage del i på Amager.  

Æbledag på Trafiklegepladsen

Publiseret d.: 31/08/2016 - 15:58
Kom til Æbledag på Trafiklegepladsen den 17. september kl. 13-16. Tag dine æbler med og pres dem til most, bag en æblekage og deltag i konkurrencen om et æbletræ eller kom og smag og hør om forskellige æblesorter. 

Vil du give en hjælpende hånd eller har du æbler du vil dele ud af, så send en mail til lise@miljopunkt-amager.dk. 

Foto: Oliver Hallmann, Creative Commons licens.

Park(ing) Day i både Øst og Vest

Publiseret d.: 31/08/2016 - 15:56
Vi fejrer Park(ing) Day i både Amager Øst og Vest fredag den 16/9. På Holmbladsgade (kl. 10-17) og Isafjordsgade (kl. 10-18) omdanner vi parkeringspladser til midlertidige grønne områder. Kig forbi og få en kop kaffe og deltag i de forskellige aktiviteter. 

Fælledens Dag - Naturens Dag på Amager Fælled

Publiseret d.: 30/08/2016 - 15:13
Tag med søndag d. 11. september, når Miljøpunkt Amager i fællesskab med Danmarks Naturfredningsforening inviterer til en dag i det grønne i anledning af Naturens dag.

Der er blandt andet krible-krable tur for de små med naturdetektiverne, stavgang, guidede ture til den østlig del af Amager Fælled hvor boligerne er planlagt, ture hvor der jagtes spiselige planter, mulighed for at slå med le og hils på køerne - og meget mere.

Cykelbiblioteket er tilbage fra sommerferie 

Publiseret d.: 01/08/2016 - 11:18
Cykelbiblioteket åbner op igen på torsdag d. 4. august. 
Hvis du ikke allerede er medlem, så kan du melde dig ind for 300 kr årligt, og dermed få adgang til at låne cykler i alverdens former og design.

Tag med til borgermøde om det nye Amager Fælled Kvarter 

Publiseret d.: 01/08/2016 - 11:42
Onsdag d. 10. august, kan du tage med når Amager Vest Lokaludvalg inviterer til borgermøde i HOFOR´s kantine, med udsigt over Amager Fælled.
Her vil dine spørgsmål angående planerne for området kunne blive besvaret, af fagfolk fra Teknik - og Miljøforvaltningen og Center for Byudvikling i Økononomiforvaltningen. 

Vind forskønnelsesprisen!

Publiseret d.: 01/08/2016 - 11:08
Bor du i Amager Vest bydel, og har du og dine naboer har gjort noget ekstra ud af jeres indgangsparti, forhave, legeplads, facade eller byrum? Så kan i nu deltage i konkurrence om at vinde Amager Vest Lokaludvalgs Forskønnelsespris og 10.000k kr.
Fristen for tilmelding er d. 1. oktober.

Husk at sommerlukke for varmen

Publiseret d.: 04/06/2015 - 11:07
Varmt tip: Kender du din sommerventil? Det bør du. Med blot et drej på den rette ventil på fjernvarmeanlægget kan en almindelig villafamilie nemlig spare op til 5 procent på varmeregningen og gøre miljøet en tjeneste. Læs hvordan du gør på HOFOR og Energitjenestens hjemmeside: 

Fejring af madspild-ambassadører på Amager

Publiseret d.: 04/06/2015 - 11:07
Onsdag den 3. juni overrakte Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen diplomer til 19 miljøambassadører, som er det første hold miljøambassadører, der har gennemført Miljøpunkt Amagers kursus om madspild, tilsætningsstoffer i mad, gendyrk og kompostering. Se billederne og læs mere om kurset.

Grundejerforening vinder 40.000 kr. til klimaprojekt

Publiseret d.: 04/06/2015 - 11:07
Vinderen er fundet i Amagers store klimakonkurrence ’Grøn Klimavej’ der blev sat i gang i efteråret 2014. Formålet var at skabe ideer til hvordan man på private fællesveje kan håndtere regnvandet på overfladen frem for at sende det i kloakken. Vinderen af 40.000 kr. til udvikling af projektet blev Grundejerforeningen Fredens Bo i Amager Vest.

Lav sammen kompost i baggården

Publiseret d.: 04/06/2015 - 11:07
Tirsdag den 12. maj afholdte Miljøpunkt Amager sammen med Planteklubben, Kompost KBH og Stine Laurberg Hansen et gå-hjem-møde på Bibliotekshuset på Rodosvej om kompostering i boligforeningen. Find gode råd til fælles kompostering i denne nyhed.

Opsamling på ”Hvad vil du med din gade?”

Publiseret d.: 04/06/2015 - 11:07
Søndag den 10. maj afholdt Miljøpunkt Amager samtalesalon og workshop for alle der var nysgerrige på grønne netværk og gerne ville møde andre fra Amager der engagerer sig frivilligt i miljøarbejde. Læs mere om de forskellige idéer til grønne projekter og se billeder fra dagen.

En grønnere Langebro

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Vi har de seneste måneder haft besøg af tre amerikanske studerende, som har lavet et forslag til, hvordan Langebro kan gøres grønnere, hvis trafikken føres under overfladen. 

Miljøet på Amager 2014

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Miljøpunkt Amagers har gennemført et væld af spændende og inspirerende aktiviteter i løbet af 2014: cykelpitstop, byttemarked, Eat Your City konference, miljøambassadørkursus, udlån af æblemosteri, foredrag om klimatilpasning, anlæggelse af gadehaver, byttemarked og meget meget mere. Du kan læse mere om Miljøpunkt Amagers arbejde i 2014 i årsberetningen. God fornøjelse!

Billeder fra kurset 'Mad med omtanke'

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Se et billedgalleri med fotos fra miljøambassadørkurset 'Mad med omtanke'. Deltagerne lærer om madspild, kemikalier i mad og kompostering – og skal til slut fortælle det videre til andre, så den nye viden kan nå bredere ud.

Plantebyttemarked

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Kom til plantebyttemarked den 9. maj kl. 12-14 i Bibliotekshuset, Rodosvej 4. Alle er velkomne til at deltage og bytte stauder, stiklinger, løg og frø. Byttemarkedet afholdes af Planteklubben i samarbejde med Miljøpunkt Amager og UrbanplanTen.

Workshop: Lær at dyrke din altan

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Vil du gerne fylde din altan med krydderurter, chiliplanter eller måske blomster? Men ved du ikke helt, hvordan du griber det an? Så kom med til altandyrkningsworkshop den 18. eller 21. maj. Det er gratis for beboere i Helhedsplanens 15 boligafdelinger, mens der er en deltagerbetaling for andre på 100 kr.

Workshop: Vær med til at lave et grønt tag

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:24
Vær med til at lave grønne tage i UrbanplanTen sammen med Planteklubben og Miljøpunkt Amager. Deltag i vores workshop den 20. maj og få viden om forskellige typer grønne tage og hvordan man kan anlægge dem.

Kompost i boligforeninger - kom godt igang

Publiseret d.: 26/05/2015 - 12:23
Tirsdag den 12. maj inviterer vi til 'gå-hjem-møde´ i Bibliotekshuset. Stine Laurberg Hansen vil fortælle om, hvordan de har fået gang i kompostering i deres boligforening. Hør om forskellige typer kompostgrej, hvordan man holder kompost i fællesskab, og hvad man kan bruge komposten til i gården og på altaner.

Nyhedsbrev for april: kom til netværksworkshop og madkursus, få gratis vækstmuld og meget mere

Publiseret d.: 27/03/2015 - 09:17
Kom til workshop om grønne netværk på Amager og vær med til at skabe den forandring du ønsker i dit kvarter. Bliv miljøambassadør i madspild, kemikalier i mad og kompostering – og fortæl det videre til andre. Få et oplæg om klimatilpasning i jeres grundejer- eller boligforening. Luk langsomt for varmen og spar penge. Lær at læge et grønt tag og meget mere.

Filmaften: Så meget godt i vente

Publiseret d.: 27/01/2015 - 10:02
Kom til filmaften den 10. februar kl. 19 i Salen i Kvarterhuset. Sammen med filmklubben Nicholson, viser vi den roste landbrugs-dokumentar "Så meget godt i vente". Det er gratis at deltage og vi får besøg af filmens instruktør, Phie Ambo, der vil fortælle om filmen og besvare spørgsmål.

Vil du være med til at holde køer på Amager Fælled?

Publiseret d.: 27/01/2015 - 10:02
Så tilmeld dig Københavns Kogræsserlaug. Det er en frivillig forening, der kommer til at holde køer på Amager Fælled fra foråret 2015. Sammen skaffer de køer, som de sammen passer i løbet af sæsonen, indtil de skal slagtes i efteråret. Køerne er også med til at lave naturpleje på fælleden.

Vær med til at forme Sundbyøster Plads

Publiseret d.: 27/01/2015 - 10:01
I foråret 2015 skal lokalplantillæg til den fremtidige pladsdannelse på Sundbyøster Plads i høring. Vær med til at forme et af Amagers grønne rum ved at deltage med dine idéer til Amager Øst Lokaludvalgs to workshops omkring ønsker og ideer til den fremtidige plads.

Familiehaver i Kornblomstparken

Publiseret d.: 19/01/2015 - 14:37
Vil du gerne dyrke dine egne grøntsager? Og bor du i Sundholmskvarteret?
Så er Familiehaverne på Kornblomstvej noget for dig. Her kan du sammen med andre familier dyrke alt fra tomater, radiser og gulerødder til diverse salater og andet godt til at supplere madlavningen.

Kom og hør nærmere om muligheden mandag d. 16. marts kl. 17-18 på Sundholmsvej 8. 
For mere information kontakt Hodan Osman på hodan@miljopunkt-amager.dk eller Inge Langkilde Larsen fra Amagerbro Helhedsplan på ill@vibo.dk

Klimakonkurrence-finalister fundet

Publiseret d.: 20/01/2015 - 12:01
Finalisterne i Amagers store klimatilpasningskonkurrence er fundet. Tre grundejerforeninger dyster nu om 40.000 kroner til at skabe deres grønne klimavej. Finalisterne er: Grundejerforeningen Fredens Bo i Amager Vest, Grundejerforeningen Godthaab og Krimsvej 13 i Amager Øst. I løbet af foråret skal finalisterne arbejde videre med deres idéer til, hvordan private fællesveje kan håndtere regnvejr med grønne og alternative anlæg. 

Konkurrencen er udskrevet af lokaludvalgene i Amager Øst og Amager Vest, Sundbyernes Grundejerfællesskab og Miljøpunkt Amager. Vinderen kåres i maj 2015. Finalisterne blev udpeget af en jury bestående af stadsarkitekten i Københavns Kommune samt en repræsentant fra HOFOR, Sundbyernes Grundejerfællesskab samt de to lokaludvalg.

Glædelig jul og grønt nytår fra Miljøpunkt Amager

Publiseret d.: 19/12/2014 - 12:25

Nu er julen ved at være over os, vi vil derfor gerne ønske dig en glædelig jul og et godt nytår. Der lyder herfra også et tak for det gode samarbejde i det forgangne år. Vi holder ferie fra mandag d. 22. december og er tilbage igen mandag d. 5. januar. Årsplan og indsatsområder for Miljøpunkt Amager i 2015

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:15
Miljøpunkt Amagers planer for det kommende år er beskrevet i Årsplanen for 2015. Hæftet indeholder strategiske overvejelser og en række konkrete indsatser. 

Opsamling af Eat Your City konferencen 2014

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:15
Selvom det er nogle måneder siden, at Eat Your City konferencen blev afholdt, er vi glade for at dele en opsamling på aktiviteterne under arrangementet. 


Cykelbiblioteket fik besøg af engelske BBC forleden

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:14
BBC har været på besøg i Danmark, herunder cykelbiblioteket, og det er der kommet en lille film ud af. Vi er kommet i fint selskab med historier om østers i havnen og Amager bakke.

Højbede, drivhus og bier i Sønderbro Skoles skolegård

Publiseret d.: 05/12/2014 - 16:13
D. 2. december var eleverne fra 3.V på en særlig mission. Sammen med deres klasselærer og skolens pedeller var de i Prags Have. Udstyret med haveredskaber i forskellige størrelser flyttede eleverne tons af jord og mange flerårige planter til deres skole.

Nyhedsbrev december 2014 og januar 2015

Publiseret d.: 10/12/2014 - 15:13
I årets sidste nyhedsbrev får du et indblik i grønne aktiviteter på Sønderbro Skole, miljøambassadørenes minikursus i mad og miljø og projektet om den klimarigtige vej i Grundejerforeningen Øresund. Derudover har det engelske BBC været på besøg hos cykelbiblioteket og i en film om Danmark er vi kommet i fint selskab med historier om østers i havnen samt Amager bakke. Vores årsplan for 2015 er nu tilgængelig på hjemmesiden og det samme gælder en opsamling på Eat Your City konferencen.

Miljøambassadører deltager i minikursus om mad og miljø 

Publiseret d.: 17/11/2014 - 13:07
D. 8. november startede et minikursus for miljøambassadører og andre interesserede. Her lærer deltagerne  om, hvordan vores mad og miljø hænger sammen og hvordan vi kan mindske vores påvirkning på miljøet. 

Læs mere om minikurset

Det grønne boligforeningsnetværk på Amager

Publiseret d.: 17/11/2014 - 10:50
Amagers grønneste boligforeninger holdt netværksmøde d. 29.10 hos A/B Lykkehøj. Emnet var denne gang beboerengagement og efter et oplæg ved A/B Lykkehøjs formand blev de forskellige medlemsforeningers erfaringer med at få beboere til at deltage i arrangementer diskuteret. 

800 kg tøj og ting byttet til årets byttemarked

Publiseret d.: 05/12/2014 - 15:50
Igen i år dukkede rigtig mange op til byttemarkedet på Peder Lykke Skolen, som blev afholdt d. 26. oktober. Alt i alt kom der 950 kg ind, og da dagen var slut, var der kun 160 kg tilbage. De tiloversblevne 160 kg gik videre til bl.a. Mødrehjælpen, hjemløse og børn i Phillippinerne.

Nyhedsbrev: november

Publiseret d.: 12/11/2014 - 15:04
I denne måneds nyhedsbrev kan du få et par råd med på vejen til den store klimakonkurrence, høre om resultaterne fra byttemarkedet på Peder Lykke Skolen og få nyt om det grønne boligforeningsnetværk på Amager. 

Der er nogle spændende arrangementer at finde på Amager i den kommende tid, herunder et foredrag om grønne tage, Byt-en-Bog dag i Kulturhuset på Islands Brygge, og ikke mindst en hyggelig arbejdsweekend i Prags Have, der desværre skal lukkes ned nu hvor grunden er blevet solgt.  

Prags Have lukker og slukker

Publiseret d.: 05/11/2014 - 13:13
Det har været 4 fantastiske år med masser af liv, summende bier, grønne planter, røde tomater og lokale fællesskaber på den gamle industrigrund. Grunden hvor haven ligger er nu blevet solgt og det er ikke muligt at videreføre haven. Lørdag d. 22. nov. og 23. nov. fra kl. 10-15 afholder vi arbejdsweekend, hvor vi lukker haven ned.

Jeres grønne klimavej

Publiseret d.: 05/11/2014 - 12:11
Miljøpunkt Amager, Sundbyernes Grundejerfællesskab samt Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg inviterede til inspirationsaften om klimatilpasning på private fællesveje mandag den 6. oktober. Anledningen var den store klimakonkurrence, som kører netop nu. Arrangementet må have vakt interesse hos beboerne på de private fællesveje på Amager, for der var fuldt hus til arrangementet med 31 deltagere. Efter endnu et skybrud i København i august er der nu heller ingen tvivl om, at det er et relevant emne.

Eat Your City konferencen fejrede Københavns byhaver, bylandbrug og skolehaver

Publiseret d.: 08/10/2014 - 13:48
Københavns første internationale Eat Your City konference fandt sted torsdag den 18. til lørdag d 20. September. Det var en opfølgning på sidste års populære DYRK! HØST! SPIS! konference. I år var mere end 200 personer med til at hylde Københavns spiselige og spirende grønne projekter.  

Spar energi og penge ved at gå efter 'tænd langsomt' princippet

Publiseret d.: 08/10/2014 - 13:43
Tidligere på året skrev vi om Sommerluk kampagnen, nu er det tid til at huske 'tænd langsomt' princippet. Med et par ekstra minutter brugt ved varmeanlægget, kan en familie spare op til 2000 kr. om året ved at tænde langsomt, når det bliver køligt udenfor.

Miljøpunkt Amager holder efterårsferie i uge 42

Publiseret d.: 08/10/2014 - 13:39
Vi holder efterårsferie i hele uge 42 og det betyder, at kontoret vil være lukket. Døren og telefonerne er åbne igen fra mandag i uge 43 til sædvanlige træffetider, 10-16 og fredag 10-15. 
                                                                                                                                         Vi ønsker alle en rigtig god ferie

Nyhedsbrev: oktober

Publiseret d.: 08/10/2014 - 10:29
I nyhedsbrevet for oktober får du et indblik i den store klimakonkurrence om 40.000 kr. til at medfinansiere din drømmevej. Du kan også læse om den veloverståede Eat You City konference og den gode nyhed om Bicycle Innovation Labs cykelbibliotek på Prags boulevard, som igen er åbent for udlån.

Oktober måned byder blandt andet på det hyggelige byttemarked på Peder Lykke Skolen samt en børnekonference i forbindelse med, at FNs klimapanel kommer til københavn. 

Byttemarked på Peder Lykke Skolen

Publiseret d.: 29/09/2014 - 13:01
Så er det ved at være tid til at tømme skabet for det der ikke længere bliver brugt. Det årlige byttemarked på Peder Lykke Skolen er nemlig lige rundt om hjørnet. De ting du ikke længere bruger kan andre få glæde af! Efter markedet giver vi de ting, der ikke bliver byttet, til Mødrehjælpen, Kofoeds Skole og Vermlandsgade Genbrugsstation. 

På sidste års byttemarked skiftede knap 1,5 ton tøj, sko og bøger ejermænd. Således byttes ting på kryds og tværs - til gavn for både miljøet og pengepung.

Cykelbiblioteket åbner igen

Publiseret d.: 24/09/2014 - 10:17
Nu kan du igen låne cykler fra Bicycle Innovation Labs cykelbibliotek på Prags boulevard. Den første åbningsdag bliver Torsdag den 25/9 klokken 16.00. Kig forbi og sig hej fra klokken 16.00 – 18.00.
 
Udlån af cykler vil fremover være på ugebasis fra torsdag til torsdag og finde sted i tidsrummet 17.00 – 18.00. Aflevering af cykler skal derimod ske i tidsrummet 16.00-17.00. Et medlemskab af Bicycle Innovation Lab koster 300 kr. om året.

                         Læs mere om cykelbiblioteket

Vind 40.000 kr. til at lave en grøn klimavej

Publiseret d.: 24/09/2014 - 09:12

Vidste du, at jeres private fællesvej kan søge om medfinansiering hvis I klimatilpasser vejen? Den mulighed sætter vi fokus på sammen med lokaludvalgene i Amager Øst og Amager Vest med vores store klimakonkurrence. Giv et bud på, hvordan jeres vej kunne se ud, hvis den blev lavet til en grøn klimavej. Få inspiration til, hvordan I kan klimatilpasse vejen mandag den 6. oktober kl. 19-21 på Sundholmsvej 8 hvor blandt andet civilingeniør Søren Gabriel fra Orbicon vil fortælle om nogle af de vejprojekter de har hjulpet med at skabe. 


Læs mere om konkurrencen og arrangementet den 6. oktober

Hit Me sætter fokus på affald gennem leg

Publiseret d.: 15/09/2014 - 17:51
De to unge iværksættere Bella de Silva og Josephine Andredottir har udarbejdet et byrumsdesign, der hedder Trash´it, for at få Københavnere til at bruge skraldespanden ved hælp af leg og grøn energi.  Vil du se hvad det går ud på? Så er du inviteret med til deres event på: Skotlandsplads den 19.09.2014 kl 15.00 til 18.00. Der vil både være underholdning med DJ og streetdancere samt præmier til de første 10 brugere af Trash´it designet.

Lån vores nye frugtmosteri gratis

Publiseret d.: 15/09/2014 - 13:56
Kunne du tænke dig at presse frugtmost af efterårets fine æbler eller pærer? Så kan du slå et smut forbi Miljøpunkt Amager og låne et mosteri.

Mosteriet har allerede været i brug til forskellige arrangementer til glæde for både børn og voksne, og der er kommet velsmagende æblemost ud af det. 

Nyhedsbrev Dyrk byens natur til Eat Your City

Publiseret d.: 12/09/2014 - 13:53
Få spændende inspiration, når oplægsholdere fra både den private og offentlige sektor, entusiaster, amatører og professionelle giver deres bud på, hvordan byen kan dyrkes, høstes og spises. 

Programmet er spækket med 
oplæg, workshops og ekskursioner, hvor der vil være rig mulighed for at opleve forskellige spirende og spiselige grønne projekter både herhjemme og ude i verden.

Guide til Amagers byhaver

Publiseret d.: 01/09/2014 - 15:08
Amager er et af Københavns grønneste kvarterer og byder på en hel del forskellige byhaver. Nu er der en guide til alle, der vil udforske og vide mere om de urbane haver. Find et overskueligt kort over Amagers byhaver og læs om Byhaven på Sundholm, Nabohaven, Baghaven + Bybi, Prags have, Urbanplanten, Ørestad urbane haver, Metrohaverne, Amagerfælled Øko Haver og Majporten.

Øko Ø Amager: Vandringer og interaktiv workshop

Publiseret d.: 27/08/2014 - 15:17
Udstyret med notesbog og tegnegrej vandringerne med Øko Ø Amager din mulighed for at opleve nye sider af ønskeøen. De næste vandringer er d. 18. 30. og 31. august. På workshoppen d. 10. september samles op på hidtidige idéer og visioner for Amager, og leder frem mod en kreativ Øko Innovations Camp i slut oktober. Workshoppen vil ledes af aktionsfilosof Oleg Koefoed og arkitekt Stine Avlund.

Dit input til vores arbejde

Publiseret d.: 27/08/2014 - 14:24
Skal Amager Vest have bedre affaldssortering, klimasikring af bydelens kældre, flere byhaver, grønne gadenetværk, 
uddannelse af lokale miljøambassadører, grønne trafikløsninger eller noget helt andet? Tirsdag den 2. september kl. 17.00 – 18.00 inviterer Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager alle interesserede borgere i Amager Vest til at komme med ideer og forslag til hvordan det lokale miljøarbejde i Amager Vest skal se ud. 

Klimatilpasning på Musiktorvet

Publiseret d.: 27/08/2014 - 10:58
Miljøpunkt Amager er igen at finde på Musiktorvet ved Amager Bio, når der traditionen tro afholdes ”Lørdag på Musiktorvet” d. 13. september fra kl. 12.00-16.00.
Denne gang sætter vi fokus på hvordan borgerne på Amager kan sikre sig mod skybrud og vand i kælderen.
 

Nyhedsbrev august og september 2014

Publiseret d.: 21/08/2014 - 12:13
Der er mange grønne oplevelser og givende arrangementer på programmet for sensommeren. Find oversigten her i nyhedsbrevet. Du finder nyt om vores cykelpitstop d. 29. og 30. august, om Girls Festival d. 6. september og om hvordan du kan være med til at udpege de indsatsområder vi skal arbejde med for et mere bæredygtigt Amager, når årsplanen 2015-2016 skal udarbejdes. Vores store konference Eat Your City nærmer sig også hastigt - se program og tilmeld dig konferencen. 

Se programmet til konferencen Eat Your City

Publiseret d.: 20/08/2014 - 15:12
Vi er glade for at afsløre programmet til konferencen Eat Your City. Et program spækket med spirende og spiselige grønne aktiviteter i form af oplæg, workshops og ekskursioner. Tag med på ture ud til københavnske byhaver, når vi besøger Urbanplanten, Integrationshaverne, Byhaven på Sundholm og Byhaven 2200. Lær om kompostering i byen og få inspiration om fødevareproduktion fra et taghaveprojekt fra Holland. 

Ungarnsgade fejrer 1 års fødselsdag med loppemarked

Publiseret d.: 15/08/2014 - 13:39
Gadeforeningen i Ungarnsgade har nu i over et år arbejdet på at skabe en grønnere og mere miljøvenlig gade. 
D. 7. september inviterer de til loppe- og byttemarked for at fejre begivenheden. 

Sæt kryds i kalenderen - kommende arrangementer

Publiseret d.: 13/08/2014 - 15:29
Øko-øen Amager d. 10. september - interaktiv workshop om ønskeøen - vandringer d. 18., 30. og 31. august  - tur på det foranderlige Amager - læs mere om kommende vandringerCykelpitstop d. 29. og 30. august - vi forkæler cyklisterne - læs mereMarkedsdag i Kornblomstparken d. 30. august - quiz og fortæl om dit miljøønske for Amager - hold dig opdateret herGirls Festival d. 6. september - yoga, hennatatovering, mavedans og modeshow - se hele programmetUngarnsgade fejrer 1 års fødselsdag med loppemarked d. 7. september - kom forbi lopperne - læs mereKlimatilpasning på Musiktorvet d. 13. september - fortæl om dine miljøidéer - læs mereKonferencen Eat Your City d. 18. - 20. september - dyrk din by - læs mere og tilmeld dig.

Cykelpendlere forkæles til cykelpistop 2014

Publiseret d.: 13/08/2014 - 11:59
Igen i år kan du holde ind til vores cykelpitstop, når vi stiller op med cykelmekaniker og kaffevogn til de tidlige cyklister.
Du finder os fredag d. 29. august fra 7.00-10 .00 på Christmas Møllers Plads lørdag d. 30. august fra 9.00 – 12.00 og ved Islands Brygge Metrostation. 

Over 100 GoGreen Heroes bekæmpedevanedyr

Publiseret d.: 13/08/2014 - 14:23
Sommerferien blev skud i gang med GoGreen Sommercamp, hvor byens børn bekæmpede de grådige vanedyr og blev GoGreen Heroes.

Delebil - bil når du vil

Publiseret d.: 05/08/2014 - 10:24
Slip for forsikringer, dyre reparationer og billån. 
Med en delebilsordning slipper du for alt papirbøvlet og har adgang til flere forskellige biltyper, alt afhængig af dit behov. Og så er det godt for miljøet og sikkerheden at reducere antallet af biler. 

Transportnetværk Amager står foran store forandringer

Publiseret d.: 05/08/2014 - 10:07
Miljøpunkt Amager har siden 2011 sammen med Københavns Kommune drevet et Mobility Management netværk med deltagelse af de største virksomheder i Ørestaden og på Islands Brygge.
Læs om netværkets inspirerende succes, og hvordan netværket nu arbejder videre. 

Kom til konferencen Eat Your City d. 18. - 20. september i København

Publiseret d.: 05/08/2014 - 09:58
På konferencen ”Eat Your City” samler vi alle ildsjæle med interesse for den spiselige by. I dagene fra d. 18.-20. september bringer et spændende program dig gennem tre dage med internationale og danske oplægsholdere, workshops og udflugter, der alle har at gøre med grøn byglæde. 
Læs om konferencen og tilmeld dig allerede nu.
Du kan også besøge Eat Your City's hjemmeside og følge med i seneste nyt om konferencen. 

Spændende aften med Byhøst og vild natur

Publiseret d.: 05/08/2014 - 11:15
Omkring 40 deltagere var mødt op til urtesmagning og oplæg om naturens mangfoldighed og spiselige planter, da Byhøst gæstede Kvarterhuset.